Do's & Dont's for wedding guests

 • , door Roman Rutjens
 • 2 min lezen

Het huwelijk is al een eeuwenoude traditie en in de loop van de tijd is er dan ook een uitgebreide huwelijksetiquette ontstaan. Ook voor de bruilofsgasten zijn er Do's & Dont's vanaf het moment dat de uitnodiging op de mat valt tot zelfs ná het bruiloftsfeest.

D O N T ' S

1. Introducé: neem niet onverwachts of ongevraagd iemand mee. Het bruidspaar geeft op de uitnodiging aan of je imand mee mag nemen (indien je single bent).
2. Kinderen: dezelfde regel geldt voor kinderen. Het bruidspaar zal op de uitnodiging aangeven of het de bedoeling is je kinderen mee te nemen.
3. Felicitaties: bij het feliciteren na de ceremonie wordt de bruid het eerst gefeliciteerd en dan de bruidegom. Bij een formelere bruiloft staan daarnaast de ouders om felicitaties in ontvangst te nemen. Zo niet: zoek ze op om ze alsnog te feliciteren!
4. Mobiele telefoon: vergeet niet je telefoon uit of stil te zetten. Richt je aandacht op de bruiloft en het bruidspaar dus wacht tot na de receptie met bellen, posten of tweeten (over de bruiloft).
5. Foto's: verspreid niet zomaar foto's van het bruidspaar via Facebook of Twitter. die primeur is voor het bruidspaar zelf!
6. Taart: het is een oude regel maar ga niet naar huis voordat de taart aangesneden is!

D O ' S

1. RSVP: laat het bruidspaar zo vroeg mogelijk weten of je aanwezig bent op hun bruiloft.In ieder geval binnen een paar weken, ook al is de r.s.v.p. datum nog ver weg.
2. Cadeau: als je een uitnodiging hebt ontvangen, zorg je voor een gepast cadeau voor het bruidspaar. Als je niet bij de bruiloft kunt zijn, stuur in dat geval je cadeau op.
3. Reistijd: zorg als vanzelfsprekend dat je op tijd bent voor de ceremonie, het belangrijkste moment van de dag. Plan dus ook voldoende tijd in om de weg te zoeken.
4. Tafelschikking: houd je aan het voorstel van het bruidspaar ook al wil je liever aan de overkant zitten naast die leuke neef van de bruid. Het bruidspaar heeft hier vast goed over nagedacht.
5. Kledingvoorschrift: kleed je volgend de dresscode vermeld op de uitnodiging. Dit voorkomt dat je als gast underdresses of juist zwaar overdressed bent. Heb je vragen over de dresscode, stel die dan aan de ceremoniemeester, niet aan het bruidspaar zelf.
6. Geniet: doe het bruidspaar het grootste plezier en geniet enorm van hun feest!

 

 

 

Laat een reactie achter

Laat een reactie achter


© 2024 Dresses Boutique,

  • iDEAL
  • Maestro
  • Mastercard
  • Shop Pay
  • Visa

  Login

  Wachtwoord vergeten?

  Heb je nog geen account?
  Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.