DRESSES BOUTIQUE & SITTARD

Als geboren en getogen Sittardenaar was Roman Rutjens, de eigenaar van Dresses Boutique, al geruime tijd op zoek naar een mooi pand dat groot genoeg was om zijn ideale boutique in te kunnen huisvesten. Het pand aan de Voorstad 21, waar een aantal jaren geleden Kijkshop haar deuren sloot, trok zijn  aandacht en hij zocht contact op met de pand eigenaresse Marlie Velraeds. 

Al op zeer korte termijn is er een afspraak gemaakt en heeft Roman zijn plannen bij Marlie gepresenteerd en zij was onder de indruk van wat ze zag en hoorde! Na een aantal gesprekken met de makelaar en Marlie sloot later ook Sjaak Vincken van stichting Streetwise aan om de puntjes op de 'i' te zetten en met Roman en zijn plan naar de bank te kunnen gaan. De rest is historie en op 28-11-2020 heeft Dresses Boutique haar deuren kunnen openen. 

Sittard stad is al van oudsher een stad waar onder het motto "als je normaal doet dan doe je al gek genoeg" de klanten zeer trouw zijn aan de winkels waar ze graag winkelen. Dit én met name het feit dat Roman het heerlijk vind om lekker te kunnen kletsen met zijn gasten en daarnaast het adviseren van de perfecte jurk / outfit het plaatje letterlijk compleet maakt zorgt ervoor dat er een fijne ongedwongen sfeer hangt waar iedereen zich prettig voelt.Openingstijden boutique

Maandag: 12.00 - 17.30 uur
Dinsdag: 10.00 - 17.30 uur
Woensdag: 10.00 - 17.30 uur
Donderdag: 10.00 - 17.30 uur
Vrijdag: 10.00 - 17.30 uur
Zaterdag: 10.00 - 17.00 uur
Zondag: 12.00 - 17.00 uur (laatste zondag v/d maand) / op afspraak

Het is mogelijk om buiten de reguliere openingstijden te komen winkelen op afspraak.

PARKEREN IN SITTARD

Vanaf 2021 zijn er nieuwe parkeertarieven van toepassing op parkeerplaatsen en parkeergarages in en rondom Sittard centrum.

De parkeergelegenheden die het dichtste bij Dresses Boutique liggen zijn voorzien van een *. Hieronder een uitleg:

* Parkeerplaats Steenweg: uurtarief is €1,90 en dagtarief is €5,-
* Parkeergarage Ligne ongewijzigd: uurtarief is €1,20 en dagtarief €5,-
Parkeergarage Odaparking: uurtarief is €1,90 en dagtarief is €5,-
Parkeergarage Hub Dassenplein ongewijzigd:
 uurtarief is €1,90 en dagtarief €10,-
Parkeerplaats Tempelplein ongewijzigd: uurtarief is €3,80 en max 2 uur parkeren
Stationsplein: uurtarief is €3,80 en geen maximaal tarief, meter blijft doorlopen
Overig straatparkeren: uurtarief is €1,90 en geen maximaal tarief, meter blijft doorlopen

GESCHIEDENIS DRESSES BOUTIQUE

05-03-2020 Inschrijving Kamer van Koophandel te Roermond
12-10-2020 Start verbouwing van de boutique!
28-11-2020 Dresses Boutique opent haar fysieke jurkenwinkel aan de Voorstad 21 te Sittard
15-12-2020 Na een succesvolle opening moet de boutique helaas haar deuren alweer sluiten i.v.m. de corona pandemie maatregelen.
10-02-2021 Helaas is de boutique nog steeds gesloten. Vanaf vandaag mogen klanten onder strikte voorwaarden hun order aan de deur afhalen onder de noemer "Click & Collect".
03-03-2021 Ondertussen zijn we al ruim 2.5 maand gesloten. Per vandaag staat de deur gelukkig weer op een klein kiertje en mogen we, op afspraak, klanten ontvangen. Private shopping is mogelijk door een afspraak te maken om vervolgens op een bepaalde datum en tijdstip te komen shoppen met max. 2 personen.
28-04-2021 Vanaf 28 april mag de boutique éindelijk haar deuren weer volledig openen voor publiek en mag er per 25m2 1 klant naar binnen. Dit betekent dat wij 7 klanten mogen ontvangen. We zijn blij dat we jullie weer van dienst kunnen zijn en verheugen ons op je komst. De horeca mag hun terrassen weer uitstallen en mogen geopend zijn van 12.00 - 18.00 uur. Vanwege deze reden heeft Dresses Boutique geen reguliere koopavond totdat de horeca weer tot minimaal 21.00 uur geopend mag zijn. Uiteraard kun je wel op afspraak komen winkelen buiten openingstijden.
26-06-2021 Per vandaag mogen we weer 1 klant per 5m2 ontvangen. Ook de mondkapjes plicht komt te vervallen. Goed om te weten is dat de boutique dus weer volledig geopend is en dat we rekening houden met voldoende ventilatie en afstand.

IN SITTARD STAAT GENIETEN VOOROP!

SHOPPEN IN SITTARD CENTRUM


De mooie, slingerende winkelstraatjes wijzen je als vanzelf de weg naar het knusse marktplein. Een unieke plek in de pittoreske binnenstad. Hier rust je lekker uit na een dag shoppen in een van de vele cafeetjes of restaurants. Het historische hart van de stad verwelkomt je met prachtige monumentale panden en karakteristieke vakwerkwoningen. De vele cafeetjes en restaurantjes met verwarmde terrasjes nodigen uit om na een paar uurtjes relaxed shoppen of na het bezichtigen van indrukwekkend eeuwenoud erfgoed, eens even lekker pas op de plaats te maken.

WEEKMARKT SITTARD


Verse seizoensproducten, heerlijke specialiteiten en unieke aanbiedingen. De weekmarkt in Sittard heeft internationale flair en vindt iedere donderdagochtend plaats van 08:00 uur tot 13:00 uur. Struin langs een prachtig decor van historische gevels en laat je verrassen door het aanbod van tientallen kraampjes!
Op zaterdagen kun je op de Markt en bij de Steenweg ook terecht voor een breed aanbod aan (biologische) producten: van brood, zuivel, groenten en fruit tot vlees, droogwaren, wijn, kaas, kruiden en bloemen.

STADSWALLEN SITTARD - Dresses Boutique jurkenwinkel Sittard

STADSWALLEN SITTARD


De stadswal  is vele eeuwen oud. In de wal bevindt zich bijna zeker nog een groot deel van de oude stadsmuren die vermoedelijk kort voor of rond 1300 zijn gebouwd. De muren werden later ‘aangeaard’ om de kanonskogels in het zand te kunnen ‘smoren’. De wal is vaak bedicht en bezongen, door bijvoorbeeld Thur Laudy, Jo Erens en Toon Hermans. De wal is van oudsher met linden beplant, de oudsten daarvan zijn ca. 200 jaar oud. De stadswal dient al lange tijd als geliefd wandelpad voor vele verliefde paartjes. Vanaf de wal is er een mooi uitzicht op de oude schootsvelden met de eeuwenoude volkstuintjes. In de muren van de wal zijn bijzondere en soms zeldzame planten zichtbaar.

MEER HANDIGE LINKS OVER SITTARD

Sittard heeft enorm veel te bieden als stad met een ideale ligging in de euregio. Binnen een aantal minuten ben je zo in Duitsland of in België.

Voor meer informatie over de stad, de bezienswaardigheden, musea, enzovoorts klik op de onderstaande links.


VVV Sittard-Geleen

Museum de Domijnen

Centrummanagement Sittard

Gemeente Sittard-Geleen

Sittard genieten voorop