Hemelvaartsdag 9 mei geopend van 10.00 tot 17.00 uur - Plan je afspraak in!

Gala avonden en de dresscodes die daarbij horen

  • , door Roman Rutjens
  • 6 min lezen
Gala avonden en de dresscodes die daarbij horen

Gala avonden zijn altijd bijzondere gelegenheden waarop we graag schitteren en stralen. Bij het kiezen van de perfecte gelegenheidskleding is het belangrijk om rekening te houden met het thema van de avond. Hier zijn enkele tips om je te helpen bij het vinden van de juiste outfit, afhankelijk van het thema:

Gala avonden zijn altijd bijzondere gelegenheden waarop we graag schitteren en stralen. Bij het kiezen van de perfecte gelegenheidskleding is het belangrijk om rekening te houden met het thema van de avond. Hier zijn enkele tips om je te helpen bij het vinden van de juiste outfit, afhankelijk van het thema:

1. Black Tie: Bij een black tie gala wordt er van je verwacht dat je in formele avondkleding verschijnt. Kies voor een lange, elegante avondjurk in een stijlvolle kleur zoals zwart, marineblauw of donkerrood. Combineer het met chique accessoires zoals een kleine clutch, stijlvolle hakken en subtiele sieraden. Vergeet niet om je look af te maken met een vleugje glamour door te kiezen voor een elegante updo en een vleugje make-up.

- Do's: Kies voor een lange, formele avondjurk in een klassieke kleur zoals zwart, navy of donkerrood. Draag elegante hakken en accessoires zoals een clutch en subtiele sieraden.
- Don'ts: Vermijd te casual of korte jurken, overdreven onthullende outfits en te veel opvallende sieraden.

2. White Tie: White Tie is de meest formele dresscode voor gala's. Het verwijst naar een zeer elegante en strikte kledingstijl. Voor dames houdt dit in dat ze een lange avondjurk moeten dragen, meestal in een donkere kleur zoals zwart of marineblauw. De jurk moet van hoge kwaliteit zijn, met een slanke pasvorm en een volle rok. Lange handschoenen en verfijnde sieraden zijn gebruikelijk, evenals een chique kapsel en subtiele make-up.

- Do's: Ga voor een prachtige, formele avondjurk in een elegante stijl en kleur. Draag lange handschoenen, chique hakken en verfijnde sieraden.
- Don'ts: Vermijd cocktailjurken, te casual stoffen zoals katoen, en overdreven glinsterende of gedurfde prints.

3. Cocktail: Cocktail is een semi-formele dresscode die iets minder formeel is dan White Tie. Voor dames betekent dit meestal het dragen van een knielange of net boven de knie vallende jurk. De stijl kan variëren van eenvoudig en klassiek tot meer opvallend en trendy. Kies voor materialen zoals zijde, chiffon of kant. Accessoires zoals hakken, een kleine handtas en subtiele sieraden maken de outfit compleet.

- Do's: Kies voor een stijlvolle, knielange of net boven de knie vallende jurk. Combineer het met elegante hakken en accessoires zoals een kleine handtas en subtiele sieraden.
- Don'ts: Vermijd lange avondjurken, te casual of alledaagse kledingstukken en overdreven informele schoenen zoals sneakers.

4. Formal: Formal is een algemene term die verwijst naar een formele dresscode, maar iets minder strikt dan White Tie. Het omvat meestal lange avondjurken, maar biedt ook wat meer flexibiliteit in termen van stijl en kleur. Kies voor een elegante avondjurk in een stijl die bij je past, met passende accessoires en schoenen.

- Do's: Ga voor een lange of knielange avondjurk in een elegante stijl. Draag hakken en accessoires die bij de formele sfeer passen.
- Don'ts: Vermijd te casual of alledaagse outfits, te korte jurken en overdreven casual schoenen.

5. Vintage: Vintage verwijst naar een dresscode die geïnspireerd is op mode uit een bepaald tijdperk, zoals de jaren '20, '50 of '70. Voor dames betekent dit het dragen van een jurk die de stijl van dat specifieke tijdperk weerspiegelt. Denk aan flapperjurken met franjes en kralen voor de jaren '20, of swingjurken met een getailleerd silhouet voor de jaren '50. Combineer de jurk met bijpassende accessoires en een kapsel dat kenmerkend is voor het gekozen tijdperk.

- Do's: Kies voor een jurk geïnspireerd op een bepaald tijdperk, zoals de jaren '20 flapperstijl of de jaren '50 pin-upstijl. Combineer het met bijpassende accessoires en kapsel.
- Don'ts: Vermijd moderne outfits die niet passen bij het vintage thema, en mix geen verschillende tijdsperiodes door elkaar.

6. Glamorous: Glamorous verwijst naar een dresscode waarbij de nadruk ligt op glans, glamour en opvallende details. Voor dames betekent dit het dragen van een avondjurk die rijk is aan glinsterende elementen, zoals pailletten, kralen of metallic stoffen. Kies voor een jurk met een slanke pasvorm en combineer het met sprankelende accessoires, zoals opvallende sieraden en hoge hakken.

- Do's: Ga voor een opvallende, sprankelende avondjurk met pailletten, kralen of glinsterende details. Draag glamoureuze accessoires en stijlvolle hakken.
- Don'ts: Vermijd alledaagse kledingstukken zonder glamourfactor, en overmatig gebruik van glitters die de grens van elegantie overschrijden.

7. Red Carpet: Red Carpet is geïnspireerd op de glamoureuze outfits die vaak op rode loper-evenementen worden gedragen. Voor dames betekent dit het dragen van een chique en verfijnde avondjurk die de aandacht trekt. Kies voor een jurk met een prachtige pasvorm en details, zoals een diepe decolleté, een lage rug of een dramatische sleep. Combineer het met luxe accessoires en maak je look af met professionele make-up en een stijlvol kapsel.

- Do's: Kies voor een elegante, verfijnde avondjurk die je doet denken aan de glamour van de rode loper. Combineer het met statement-sieraden en prachtige hakken.
- Don'ts: Vermijd te casual outfits, overdreven drukke prints en accessoires die botsen met de chique sfeer.

8. Bohemian Chic: Bohemian Chic is een dresscode die staat voor een relaxte en bohemien-geïnspireerde stijl. Voor dames betekent dit het dragen van een losse en luchtige maxi-jurk, gemaakt van natuurlijke stoffen zoals katoen of chiffon. Kies voor prints, franjes of borduursels om de bohemien sfeer te versterken. Accessoires zoals enkellaarsjes, hoeden en natuurlijke sieraden passen goed bij deze dresscode.

- Do's: Ga voor een stijlvolle, bohemian-geïnspireerde maxi-jurk met zachte, vloeiende stoffen. Draag natuurlijke accessoires en platte sandalen of enkellaarsjes.
- Don'ts: Vermijd te formele of stijve outfits, te strakke silhouetten en overmatige versieringen die de bohemian look overweldigen.

9. Themed Costume: Themed Costume verwijst naar een dresscode waarbij gasten zich kleden volgens een specifiek thema of kostuum. Het kan bijvoorbeeld gaan om een Hollywood-thema, sprookjes, superhelden, etc. Voor dames betekent dit het dragen van een kostuum of outfit die past bij het thema van het evenement. Wees creatief en kies voor accessoires en details die het thema versterken.

Do's: Pas je outfit aan het specifieke thema aan en volg de richtlijnen en aanbevelingen die bij dat thema horen. Wees creatief en draag accessoires die het thema versterken.
Don'ts: Vermijd het niet respecteren van het thema of het dragen van een te casual outfit die niet past bij het gekozen thema.

10. Business Formal: Business Formal is een dresscode die wordt gebruikt voor formele zakelijke evenementen. Voor dames betekent dit meestal het dragen van een nette, formele avondjurk of een stijlvol broekpak. Kies voor een professionele uitstraling met strakke lijnen en discrete kleuren. Combineer het met bijpassende accessoires, zoals een elegante handtas en klassieke hakken.

Do's: Kies voor een nette, formele avondjurk of een stijlvol broekpak. Draag chique hakken en discrete accessoires die passen bij een zakelijke sfeer.
Don'ts: Vermijd te casual kledingstukken, overdreven onthullende outfits en te veel opvallende prints of kleuren.

Het is altijd belangrijk om rekening te houden met de specifieke richtlijnen en vereisten van het evenement waar je naartoe gaat. Vergeet niet om je persoonlijke stijl en comfort in overweging te nemen, zodat je je zelfverzekerd en stralend voelt op de gala avond.

Veel plezier met het vinden van de perfecte outfit en geniet van de avond!

Tags

Laat een reactie achter

Laat een reactie achter


© 2024 Dresses Boutique,

    • iDEAL
    • Maestro
    • Mastercard
    • Shop Pay
    • Visa

    Login

    Wachtwoord vergeten?

    Heb je nog geen account?
    Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.